нов 05

ПОТЕНЦИЈАЛ ОБНОВЉИВИХ ИЗВОРА ЕНЕРГИЈЕ У БАЧКОМ МОНОШТОРУ

Састанак представника Града Сомбора и насељеног места Бачки Моноштор са представницима Рес фондације

Састанак представника Града Сомбора и насељеног места Бачки Моноштор са представницима Рес фондације

У уторак 5. новембра у згради Жупаније одржани су састанак и презентација РЕС фондације, са представницима Града Сомбора и насељеног места Бачки Моноштор, под називом „Добра енергија на седам Дунава“ на тему употребе енергије из обновљивих извора у Бачком Моноштору.

Присутне је испред Града Сомбора поздравио заменик градоначелнице Антонио Ратковић рекавши да је Бачки Моноштор једно од насељених места које је овај потенцијал коришћења енергије из обновљивих извора препознао и захвалио се на изради катастра јавне расвете у овом насељеном месту који показује колике би биле потребне инвестиције за прелазак на обновљиве изворе енергије и колике би се уштеде постигле таквом променом.

Представници РЕС фондације и њихови стручни сарадници представили су резултате енергетског прегледа, процене соларног потенцијала кровова у Бачком Моноштору, катастар јавне расвете, енергетска карта Дома културе, као и могућности за побољшање енергетске ефикасности и стварање електричне енергије из алтернативних извора.

Презентован је и пословни модел стварања енергетске задруге и оснивања соларне електране на примеру насељеног места Крижевци (Хрватска).

Испред Града Сомбора, уз заменика градоначелнице, састанку су присуствовали и члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција Мирослав Ковачић, члан Градског већа за област здравства и социјалне заштите др Далибор Форгић и помоћник градоначелнице за област међународне сарадње Иван Шимунов.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација