сеп 21

ПОТПИСАН УГОВОР О ДОДЕЛИ СТИПЕНДИЈЕ ЛАСЛУ УРИЈУ НАЈБОЉЕМ СРЕДЊОШКОЛЦУ У 2017/2018. ГОДИНИ

Потписивање уговора

Потписивање уговора

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, у име града Сомбора као даваоца  и Ласло Ури, као корисник, потписали су уговор о додели стипендије за школску 2018/2019. годину.

Стипендија је Ласлу додељена као награда за резултате остварене током средњошколског образовања и као ђаку генерације  средњих школа у школској 2017/2018. години.

Ласло је у међувремену уписао Факултет  техничких наука у Новом Саду, студијски програм рачунарство и аутоматика, на чему му је градоначелница честитала.

„Драго ми је што је Ласло уписао рачунарство, јер је то код нас дефицитарно занимање  од којег очекујемо пуно, не само као држава већ и Сомбор као локална самоуправа. Надам се да ћемо, до времена када Ласло заврши факултет, створити и квалитетне услове да се врати у Сомбор и своје знање овде примени“, казала је градоначелница.

Ласло се захвалио на додели стипендије истичући да овакав вид подршке за њега и  његову породицу много значи, јер је и његова сестра стипендиста града.

Према одредбама уговора, локална самоуправа ће Ласлу за време трајања редовних студија и за време трајања наставе, стипендију исплаћивати у 10 месечних рата у вредности 40 одсто од просечне зараде у Републици Србији.

Градоначелница је напоменула и  да је од изузетног значаја за град што  Гимназија „Вељко Петровић“ ове године има  информатичко одељење.

„Ово је прилика да напоменем да смо веће напоре уложили да се деца квалитетно едукују из  области  математике и информатике,  и захваљујући нашим напорима, али на првом месту захваљујући напорима деце, ове године смо коначно добили информатичко одељење у Сомборској гимназији. То ће много значити за децу у смислу едукације, али ће сигурно много значити и за образовни кадар који са том децом ради, а и за локалну самоуправу у целини“, истакла је градоначелница Душанка Голубовић.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација