сеп 26

ПОВЕЉА РЕЗЕРВАТА БИОСФЕРЕ „БАЧКО ПОДУНАВЉЕ“ УРУЧЕНА ПРЕДСТАВНИЦИМА СОМБОРА

Повеља за представнике подручја на чијој територији се простире резерват биосфере Бачко Подунавље

Повеља резервата биосфере „Бачко Подунавље“ уручена је Антонију Ратковићу, заменику градоначелнице града Сомбор, као представнику града на чијој територији се резерват простире.

Повеља је Ратковићу уручена на манифестацији „Дани Бача – Дани европске баштине“, на централној свечаности која 23. септембра 2017. године одржана  у Бачу.

Осим Ратковићу, Јасмина Татарац, генерална секретарка Комисије Републике Србије за сарадњу са УНЕСКОМ, повељу  је уручила и Биљани Пањковић, директорки Покрајинског завода за заштиту природе, као и представницима општине Апатин, Оџаци, Бач и Бачка Паланка, на чијем подручју се такође простире резерват биосфере „Бачко Подунавље“.

Манифестацији и додели повеље присуствовао је и Мирко Стригић, члан Градског већа града Сомбора, задужен за област руралног развоја.

***

Резерват биосфере „Бачко Подунавље“ на Светску листу резервата биосфере уписан је 14. јуна 2017. године, одлуком Међународног координационог савета УНЕСКО програма „Човек и биосфера“.

Површина резервата  простире се на 176.637 хектара и представља једну од најочуванијих ритско-мочварних целина на читавом току Дунава.

                                                                    Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација