ПОЗИВ ЗА ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ГРАЂАНЕ, ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА И ПРЕДСТАВНИКЕ ПРИВАТНОГ СЕКТОРА ЗА УЧЕШЋЕ НА ОКРУГЛОМ СТОЛУ „ПОЧЕТАК ПРОЦЕСА ИЗРАДЕ ЛОКАЛНОГ АКЦИОНОГ ПЛАНА ПАРТНЕРСТВА ЗА ОТВОРЕНУ УПРАВУ ЗА ПЕРИОД 2019-2020. ЗА ГРАД СОМБОР“

Град Сомбор организује округли сто под називом „Почетак процеса израде Локалног акционог плана Партнерства за отворену управу за период 2019-2020. за град Сомбор“  који ће се одржати  12. марта 2019. године у Сомбору, зграда „Жупаније“  Трг цара Уроша бр.1, канцеларија број 108/I спрат са почетком у 11,00 часова.

Овим путем град Сомбор позива заинтересоване грађане, организације цивилног друштва, представнике  приватног сектора и друга заинтересована лица да активно узму учешће на округлом столу.

Желимо да добијемо одговоре на питања као што су:

  • Како бисте унапредили  информисање о пружању јавних услуга?
  • Шта треба урадити да информације буду доступније, а процедуре јасније?
  • Који подаци града Сомбора треба да буду у отвореном формату?
  • Да ли знате како се користе средства од наплаћеног пореза на имовину?
  • Шта би у поступку могло да се измени, а да Вам олакша остваривање Ваших права?

Такође, овим округлим столом желимо да иницирамо дијалог између грађана, цивилног друштва, пословног сектора и јавне управе како би се подстакле активности које представљају одговор на стварне потребе грађана. Тенденција је да се грађанима олакша остваривање њихових права и да им се омогући да буду правовремено, јасно и квалитетно информисани о пословима и животу локалне самоуправе.

Израда Локалног акционог плана Партнерства за отворену управу за период 2019-2020. за град Сомбор ће се спроводити у координацији са Министарством државне управе и локалне самоуправе и уз стручну подршку Удружења грађана за демократију и грађанско образовање „Грађанске иницијативе“, и део је  програма „Иницијатива Партнерство за отворену управу-Програм за локалне заједнице“. Република Србија је чланица међународне иницијативе Партнерство за отворену управу. Партнерство за отворену управу је одлучило да прошири своје активности и на локални ниво власти. Један од главних разлога за ширење Партнерства на локални ниво јесте чињеница да се највећи део Владиних одлука спроводи на локалном нивоу, осим тога, јавна управа и администрација је најближа грађанима на локалном нивоу власти.

Овај догађај град Сомбор организује и поводом обележавања Међународне недеље Партнерства за отворену управу 11-15. марта.

Послови информисања и односа са јавношћу