ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ СОМБОРСКОГ ОМЛАДИНСКОГ ЦЕНТРА

Поводом Међународног дана младих, данас је у Новом Саду премијерка Србије Ана Брнабић одржала радни састанак са градоначелницима Сомбора, Суботице, Ниша, Новог Сада и Мионице, на тему новог пилот пројекта усмереног ка опремању омладинских простора у овим локалним самоуправама.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, представник Канцеларије за локални економски развој Бранислав Сворцан, представница „Сомборског едукативног центра“ Ивана Бараћ и пројектант Јасмина Бобић, представили су пројекат реконструкције објекта „Едукативног центра“ у Сомбору, који би добио функцију сомборског омладинског центра.

У овом објекту радила би се комплетна реконструкција, како би простор у коме се одвијају и организују активности усмерене на младе, добио адекватан изглед и био додатно препознат као центар окупљања омладине у Сомбору. У овом простору налазила би се Канцеларија за младе, као и канцеларије невладиних организација, а спроводили би се и организовали програми који су усмерени на унапређење знања, вештина, способности и квалитета слободног времена деце и младих.

Захваливши се што је Сомбор изабран за пилот пројекат заједно са осталим  градовима, градоначелник Ратковић је истакао да ће сомборски омладински центар бити круна заједничке сарадње града и невладиних организација, нагласивши да је одговорност како на локалној самоуправи града Сомбора, тако и на невладиним организацијама, да осмисле програме и да омладински центар заживи.