окт 03

ПРЕДСТАВНИЦИ САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ САОБРАЋАЈА ГРАДА СОМБОРА УЧЕСТВОВАЛИ НА СТРУЧНОМ СЕМИНАРУ

Представници Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора похађали су стручни семинар "Унапређење система безбедности саобраћаја"

Представници Савета за безбедност саобраћаја града Сомбора похађали су стручни семинар „Унапређење система безбедности саобраћаја“

Председник Савета за безбедност саобраћаја, заменик градоначелнице Антонио Ратковић и члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција Мирослав Ковачић, са сарадницима, похађали су други стручни семинар под називом „Унапређење система безбедности саобраћаја“, који организује Агенција за безбедност саобраћаја у сарадњи са Министарством унутрашњих послова.

Семинар је намењен представницима свих локалних самоуправа у Србији и члановима локалних Савета за безбедност саобраћаја, а организован је у оквиру националне Стратегије безбедности саобраћаја на путевима Републике Србије за период од 2015. до 2020. године.

Основни циљ семинара је подизање капацитета рада локалних Тела за координацију послова безбедности саобраћаја уз подршку свих субјеката који делују и систему безбедности саобраћаја на националном нивоу.

Теме стручног семинара представљене су кроз примере добре праксе који су реализовани у локалним самоуправама у Републици Србији и Републици Српској, а треба да послуже за пример како и на који начин би требало да се реализују активности које доприносе унапређењу безбедности саобраћаја.

Семинару је присуствовало око 350 учесника. Други стручни семинар на Копаонику „Унапређење система безбедности саобраћаја“ трајао је од 01. до 03. октобра 2019. године.

Званична интернет презентација