ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ РАДОВИ НА ПОСТРОЈЕЊУ ЗА ПИЈАЋУ ВОДУ У СТАПАРУ

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић заједно са директорком Јавног комуналног предузећа „Водоканал“  Јасмином Бобић обишао је данас бустер станицу у Стапару, где су у току завршне провере пред пуштање овог постројења за пијаћу воду у рад.

Приликом обиласка градоначелник је истакао да је од 2016. године водоснабдевање високо на листи приоритета локалне самоуправе, те да ће изградња овог резервоара и црпне станице у Стапару омогућити да ускоро становници Стапара и Дорослова добију пијаћу воду.

„Да бисмо дошли до ове фазе изградње бустер станице било је, пре свега, потребно проширити капацитете фабрике воде Јарош у Сомбору, одакле ће и пијаћа вода долазити доводницима до Стапара. Такође, у протеклим годинама урађен је доводник од Сомбора до Стапара, до ове бустер станице, а од ове бустер станице доводник иде ка Дорослову. Веома је битно да је и комплетно нова водоводна мрежа постављена у насељеном месту Дорослово. Анализе су завршене, пробни радови су такође завршени и очекујемо да у наредном периоду буде пуштена пијаћа вода и да становници Стапара негде у мају крену да добијају воду из фабрике воде Јарош из Сомбора, а становници Дорослова до почетка лета“ поручио је градоначелник Ратковић.

Изградња бустер станице финансирана је из буџета Града Сомбора и из буџета Покрајинског секретаријата за пољопривреду водопривреду и шумарство.