ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СЕЋАЊА НА СТРАДАЛЕ У НАТО АГРЕСИЈИ У ПЕТАК У СОМБОРУ

У петак, 24. марта, на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, са почетком у 18 часова, биће одржано Централно државно обележавање Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Обележавању ће присуствовати највиши државни званичници, представници Војске Србије, Полиције и верских заједница, те одати почаст свим жртвама НАТО бомбардовања и борцима који су храбро бранили своју земљу.  

Сомбор је био један од првих градова где су пале бомбе, али и људски животи. С тим у вези, позивамо суграђане да дођу 24. марта на Трг Светог Ђорђа, да заједно одамо почаст свим борцима и цивилима које смо заувек изгубили током 78 дана немилосрдне агресије. Помен страдалима служиће Његова Светост, патријарх српски господин Порфирије.

Због организације Дана сећања на страдале у НАТО агресији, у петак 24. марта неће радити пијаце „У ланцима“, „Занатска“, „Млечна“, „Цветна“ и „Вашариште“, а током четвртка и петка биће затворено неколико улица у градском језгру. У четвртак, 23. марта, од 18.00 часова до петка, 24. марта, у 23.59 за саобраћај биће затворене улице Париска, Доситејева, Лазе Костића, Трг Цара Лазара и Вељка Петровића, а у петак 24. марта, од 06.00 часова, за саобраћај ће бити затворене раскрсница улица Венац Радомира Путника и Трг Цара Лазара, Његошева, приступ паркингу код пијаце, раскрсница Венац Радомира Путника и Николе Вукићевића, Венац Живојина Мишића и Читаоничка, Венац Живојина Мишића и Венац Степе Степановића. Молимо суграђане да у наведеном периоду уклоне возила из наведених улица.