300 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ИЗГРАДЊУ ЛОКАЛНЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ БАЧКИ МОНОШТОР-КУПУСИНА

За финансирање пројекта „Реконструкција локалне саобраћајнице на одбрамбеном насипу од Бачког Моноштора до атара Купусине“ Град Сомбор добио је 300 милиона динара од Управе за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине. Тим поводом, градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић данас је, испред Града, у Покрајинској влади потписао уговор о овој финансијској подршци, приликом чега је истакао да је реч о наставку радова на овој деоници пута.

„У прошлој години завршена је комплетна изградња 5,3 км у општини Апатин, а сада ће кренути у реализацију изградња друге деонице овог веома битног локалног пута. Веома битна саобраћајница пре свега за становнике Бачког Моноштора, као и становнике Купусине, али и наравно за све грађане Сомбора и грађане општине Апатин“, рекао је Ратковић.

Додао је да ово само једна у низу изградње нових локалних саобраћајница, с обзиром да се ове године очекује и завршетак пута који има регионални карактер од Стапара ка Сивцу, док се за предстојећи период планира још један пројекат.

„Град Сомбор планира да у наредном периоду започне још један велики пројекат на изградњи нове саобраћајнице од Риђице ка Растини. Ово ће бити пројекат који ће бити реализован у више фаза и за 2023. годину очекујемо почетак изградње прве фазе овог новог локалног пута, који ће бити дужине 6,5км“, закључио је градоначелник Сомбора.

Ратковић је напоменуо да Град Сомбор наставља да улаже у инфраструктуру путева и да ће ово бити три веома значајне комплетно новоизграђене локалне саобраћајнице.