СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА: ОДОБРЕНО РАСПИСИВАЊЕ КОНКУРСА ЗА ОРГАНИЗОВАЊЕ СПРОВОЂЕЊА ЈАВНИХ РАДОВА У СЕОСКИМ ПОДРУЧЈИМА

Градско веће града Сомбора данас је одржало 146. седницу на чијем дневном реду се нашло 7 тачака.

Између осталог, Градско веће одобрило је раписивање Конкурса за организовање спровођења јавних радова у сеоским подручјима у области одржавања и обнављања јавне инфраструктуре и одржавања и заштите животне средине и природе. Овај Конкурс једна је од мера активне политике запошљавања коју Град спроводи у сарадњи са Националном службом за запошљавање. У градском буџету за ову меру издвојено је 12.700.000,00 динара, за запошљавање 29 лица. Кроз спровођење јавног рада ангажоваће се незапослена лица са евиденције Националне службе за запошљавање – филијала Сомбор без обзира на дужину чекања посла, а приоритет приликом ангажовања на јавном раду имаће категорије теже запошљивих лица са пребивалиштем у сеоским подручјима са територије Града Сомбора.

На данашњој седници Градско веће прихватило је предлог за дотацију средстава верским заједницама. Као и претходних година, Град Сомбор ће наставити  подршку изградњи и обнови верских објеката, за шта је у градском буџету ове године издвојено укупно16.000.000 динара. Овим средствима финансираће се наставак изградње православне цркве у Бездану, наставак изградње православне цркве у Кљајићеву, реконструкција Храма Светог Георгија у Сомбору, набавка и постављање звона у римокатоличкој цркви у Бездану и реконструкција сакристије у римокатоличкој цркви у Бачком Брегу.

Градско веће прихватило је и предлог за расподелу средстава по Јавном позиву за финснсирање програма/пројеката који подстичу рад ловачких друштава и удружења на територији Града Сомбора, а који су усмерени на старање о ловишту, улагање у развој ловишта и унапређење самог рада удружења.