ПРИВОДЕ СЕ КРАЈУ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ ПИЈАЧНОГ ПЛАТОА У ЧОНОПЉИ

Чланови Градског већа Сава Дојић и Ђорђе Зорић, посетили су данас Чонопљу где су у току завршни радови на реконструкцији пијачног платоа. По завршетку грубих радова, радиће се на уређењу зелене површине, а овај пројекат су изабрали мештани Чонопље путем партиципативног буџетирања.
Градски већник Сава Дојић рекао је да се овај пројекат ради у две фазе и да ће мештани бити задовољни када буде завршен.
„Овај пројекат су изабрали грађани Чонопље прошле године у оквиру партиципативног буџетирања. Део средстава је утрошен прошле године да би се урадили груби радови, док се ове године ради асфалтирање и озелењавање ове површине. Верујем да ће грађани Чонопље бити сасвим задовољни са реконструисаном пијацом када буде у потпуности завршена“, изјавио је градски већник Дојић.
Пројекат партиципативног буџетирања показао се као изузетно добар пример сарадње између грађана и локалне самоуправе, а од 2015. године, када је пројекат започет, грађани су се значајније укључили у развој и унапређење својих заједница.