РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ЛОКАЛНОГ ПУТА ОД БАЧКОГ МОНОШТОРА ДО КУПУСИНЕ У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

Радови на изградњи локалног пута на одбрамбеном насипу од Бачког Моноштора до Купусине приводе се крају, а исте је данас обишао Антонио Ратковић, градоначелник Града Сомбора и Ђорђе Зорић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција.
У току су радови на асфалтирању горњег хабајућег слоја асфалта, који се ради у дужини од 5,3 километра и ширине 5,5 метара, а када буде завршен, уз 5,3 километра који су урађени у делу општине Апатин, омогућиће бржи и бољи транспорт људи, робе и услуга у овом делу Западнобачког округа и лакши приступ граничним прелазима.
Током посете градилишту, градоначелник Ратковић се упознао са радовима на овом изузетно значајном путу, те у разговору са покрајинским послаником др Далибором Форгићем, представницима Месне заједнице „Бачки Моноштор“ и надзорног органа испред ЈКП „Простор“ Сомбор, поручио да ће Град наставити са улагањем како у ово, тако и у остала насељена места како би се задовољиле потребе наших суграђана и обезбедио бољи животни стандард.
„Стекли су се временски услови да се радови на асфалтирању овог пута наставе. Данас је планирано да се заврши асфалтирање дела пута од Бачког Моноштора до викенд насеља Адице, а после тога се наставља до општине Апатин. Ово је изузетно важан пут како за транспорт робе, услуга и људи, тако и за бржи приступ граничним прелазима. Када се заврши са завршним слојем асфалта, преостаје још да се ураде банкине, хоризонтална сигнализација и да ми као Град урадимо одбојне ограде на кривинама које се налазе на овој траси пута. Поред одржавања и реконструкције постојећих државних и локалних путева, радимо на изградњи нових. У овој години нас очекује наставак радова на путу од Риђице до Растине који ће повезати ова два насељена места, а завршили смо један велики пројекат изградње нове саобраћајнице од Стапара до Сивца. Желим да се захвалим Покрајинској влади на подршци и улагању у наш град и радује ме што ће и ови радови ускоро бити готови, а свакако ћемо наставити са улагањем у инфраструктуру и све друге области у интересу наших суграђана“, изјавио је градоначелник Ратковић.
Пројекат изградње пута од Бачког Моноштора до Купусине финансирају Управа за капитална улагања Аутономне покрајине Војводине и Град Сомбор, а извођач радова је „Екстра Ауто Транспорт“ д.о.о. Врбас.