дец 15

ПРВЕНСТВО ГРАДА У ОДБОЈЦИ ЗА УЧЕНИКЕ: УЧЕСТВОВАЛО 12 ЕКИПА

ПРВЕНСТВО ГРАДА У ОДБОЈЦИ ЗА УЧЕНИКЕ: УЧЕСТВОВАЛО 12 ЕКИПА

Првенство  у одбојци за ученике и ученице основних и средњих школа на територији Града Сомбора одржано је 13. и 14. децембра 2016. године, у великој сали Соколског дома.

Ученике је поздравила Антонија Нађ Косановић, чланица Градског већа за област спорта, деце и  омладине. Чланица Градског већа је ученицима указала на значај бављења спортом који, осим што изузетно позитивно утиче на здравље, доприноси развијању позитивног такмичарског, али и колективног духа, толеранције и других  позитивних особина.

У категорији пионирки такмичиле су се екипе ОШ „Доситеј Обрадовић“ – Сомбор, ОШ „Никола Вукићевић“ – Сомбор, ОШ „Иво Лола Рибар“ – Сомбор и ОШ „22. октобар“ – Бачки Моноштор. Прво место освојиле су пионирке ОШ „Доситеј Обрадовић“ – Сомбор.

У категорији пионира такмичиле су се екипе ОШ „ Никола Тесла“ – Кљајићево, ОШ „ Аврам Мразовић“ – Сомбор и ОШ „Мирослав Антић“ – Чонопља која је освојила прво место.

У категорији омладинки учествовале су екипе Средње медицинске школе „Др Ружица Рип“, Средње економске школе и Гимназије „Вељко Петровић“ која је и освојила прво место.svi odbojkaši

У категорији омладинаца такмичиле су се екипе Средње економске школе и Гимназије „Вељко Петровић“, а прво место освојила је екипа Средње економске школе.

Првопласиране екипе стекле су право да учествују на Окружном првенству које ће се за категорију пионира, односно ученика и ученица основних школа одржати 7. фебруара, а за ученике средњих школа дан касније, односно 8. фебруара 2017. године у спортској хали у Оџацима.

Званична интернет презентација