дец 15

УЗВРТНА ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ГРАДА КЕЧКЕМЕТА

УЗВРТНА ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ГРАДА КЕЧКЕМЕТА

Представници  града Кечкемета (Република Мађарска) и градског погребног предузећа, боравили су 14. децембра у узвратној посети Сомбору.

Домаћини делегацији из Кечкемета, заменику градоначелника  др Себерењи Ђули Тамашу (Dr Szeberényi Gyula Tamáas) били су Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора и Горан Нонковић, директор ЈКП „Простор“.

На састанку у згради локалне самоуправе, презентовани су привредни потенцијали Сомбора и Кечкемета и размотрене могућности пројектне сарадње како између два града, тако и  између градских предузећа.

  • Сомбор као административни центар Западнобачког управног округа и  Кечкемет као административно   седиште Бач-Кишкун  Жупаније имају потенцијала да кроз програме развоја мађарско-српских подручја, а уз подршку Европске уније  изграде хармоничан и кооперативан регион са одрживим и безбедним окружењем – закључено је на састанку делегација два  града.

Постигнут је и договор о заједничком пројектном наступу у развојним програмима Европске уније, посебно са  пројектима који се односе на уређење гробаља Града Сомбора, Кечкемета, Суботице и Кишкунхаласа, уз  идентификовање и поштовање специфичних одлика региона.

Званична интернет презентација