ПРВИ ДАН ФОРУМА ГРАДОНАЧЕЛНИЦА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ

Форум градоначелница Југоисточне Европе

У Сомбору је завршен први дан „Форума градоначелница Југоисточне Европе“ на коме је учешће узело преко 50 градоначелница и жена на одговорним функцијама, које су овом приликом размениле своја искуства и пренеле поруку јединства и подршке.

„Солидарност жена у обављању ових функција доприноси још више на квалитету, значају и могућности да оно што радимо остваримо још успешније. Свакако, поред тога моја мотивација јесте да и младим девојкама и женама пружимо поруку и да их оснажимо и осмелимо да кроз један овакав скуп виде и ојачају своју жељу и вољу да дају свој допринос и учешће у томе да буду део промена једног друштва према својим размишљањима, образовању, потребама и жељама. У том смислу свакако да су и различита очекивања, почевши од размене наших искустава, преко стварања једне мреже која би и у неформалном смислу могла да функционише и након овог Форума, до бројних пројеката које сигурно у будућности можемо да радимо заједно и наравно, да за оне бројне препреке које нас чекају на путу остваривања различитих прописа, родне равноправности и уласка у Европску унију, знамо да су неке од наших чланица већ тамо, нађемо модел преко кога ћемо и ми боље и квалитетније обављати свој посао“ поручила је председница Сталне конференције градова и општина, потпредседница НАЛАС-а, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Након Форума који је одржан у згради Жупаније, гошће су у пратњи градоначелнице Душанке Голубовић обишле центар Сомбора и посетиле Галерију „Милан Коњовић“ и Градски музеј Сомбор.

Послови информисања и односа са јавношћу