феб 08

РАДНИ САСТАНАК О ПРЕКОГРАНИЧНОЈ САРАДЊИ ГРАДА СОМБОРА СА ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА СА ПОДРУЧЈА ВАЛПОВШТИНЕ

Након састанка гости су изразили жељу да погледају надалеко чувену слику Битка код Сенте

Представници града Сомбора, недавно су,  разговарали  о прекограничној сарадњи са представницима локалних самоуправа које припадају подручју Валповштине, односно гравитирају ка граду Валпово  у Републици Хрватској.

На састанку је договорена будућа сарадња у оквиру ЕУ пројеката, у склопу најављеног новог програма прекограничне сарадње  IPA CBC Хрватска – Србија.

На састанку  су представљени текући  пројекти, а представници  града Сомбора и градова Белишће и Валпово, те општина Бизовац и Петријевци, разговарали су и о будућим заједничким пројектима.

О пројектима са подручја наведених локалних самоуправа из Хрватске говорили су:  заменица градоначелника  Белишћа Љерка Вучковић, градоначелник Валпова Матко Шутало, начелник општине Бизовац Срећко Вуковић, Иво Зелић, начелник општине Петријевци, те Вања Миличевић, директор Предузетничког центра Валпово и Марио Маролин, директор Локалне развојне агенције града Белишћа.

У име  домаћина госте је поздравио  Антонио Ратковић, заменик  градоначелнице, а у разговорима о успостављању сарадње учестовали су и Иван Шимунов, помоћник градоначелнице за међународну сарадњу, те проф. др Саша Бошњак, координатор  града Сомбора за ЕУ пројекте и мр Михаел Плац, шеф Одсека за локални економски развој.

Домаћини и гости, на састанку одржаном у Сомбору 02. фебруара 2018. године,  начелно су се договорили  о наредном сусрету.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација