феб 12

СОМБОР У СУБОТУ, 17. ФЕБРУАРА, ПРОСЛАВЉА 269 ГОДИНА ОД СТИЦАЊА СТАТУСА СЛОБОДНОГ КРАЉЕВСКОГ ГРАДА

Поводом прославе Дана града Сомбора, 17. фебруара, припремљен је низ пригодних манифестација, које одсликавају не само богату историјску прошлост, већ и садашњост са свим изазовима које је ово време ставило пред актере друштвеног и политичког живота  и грађане.

У петак, 16. фебруара 2018. године  у  Индустријској зони Сомбор (Стапарски пут бб), у 11.00 часова, биће отворен продајни центар трактора и пољопривредне механизације „РТИ д.о.о.“ Сомбор.

Књига  „Историја Сомбора – град кроз векове“,  биће  промовисана у Свечаној сали Скупштине града у 18.00 часова, а у 20.00 часова у Свечаној сали Градске куће, свечани концерт  ће одржати професори Музичке школе „Петар Коњовић“.

На другом крају града, у ГХ „Мостонга“, у 20.00 часова, спортски спектакл под називом „Serbian Battle Championship 16“.

***

У суботу, 17. фебруара 2018. године – од 9.00 до 9.30 часова,  у Свечаној сали Скупштине града,  домаћини ће дочекати госте  из пријатељских и братских градова, а потом са њима присуствовати низу дешавања приређених од платоа испред  зграде „Жупаније“, дуж целе улице Краља Петра Првог, Трга Светог Ђорђа и Трга Светог тројства.

У 11.00 часова у Галерији „Милан Коњовић“ биће отворена изложба под називом „Сликарство Милана Коњовића 1913-1918.г.“, а у 12.00 часова је Свечана академија „Век грађанског Сомбора – у предвечерје великог рата и присаједињења Србији 1918. године“.

На Свечаној академији,  прим. др Милану Зобеници,  биће  уручена Повеља града за достигнућа у 2017. години, а заслужним појединцима и организацијама захвалнице за афирмацију и промоцију Сомбора и подизање угледа града у земљи и иностранству.

У Градском музеју биће организоване две изложбе, од 19.00 часова „Сомбор на старим разгледницама“, а од 19.30 часова „Велики рат на фотографијама“.

Премијера позоришне представе „Кад би Сомбор био Холивуд“ биће у 20.00 часова у Народном позоришту, а од 21.30 часова на Тргу уметности наступају  Дејан Петровић и оркестар „Биг бенд“.

***

У недељу, 18. фебруара 2018. године  од 20.00 часова у Народном позоришту,  поклон представа „Маестро“ (бесплатне карте се преузимају на билетарници позоришта), а у исто време  љубитељима музике, у Свечаној сали Градске куће, певају  сомборски певачки ансамбли.

Детаљан програм манифестација поводом прославе 17. фебруара, Дана града Сомбора доступан је овде.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација