РЕНОВИРАЈУ СЕ ЧЕТИРИ СЕОСКЕ АМБУЛАНТЕ

Град Сомбор наставио је са улагањима у амбуланте у насељеним местима. Завршени су радови на уређењу унутрашњости амбуланте у Кљајићеву, а у Дорослову је у току кречење просторија и реновирање крова. Ове две амбуланте данас су посетили градоначелник Антонио Ратковић и чланица Градског већа Антонија Нађ Косановић, заједно са директорицом Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ др Емеше Ури.

Градоначелник је овом приликом истакао да град издваја значајне износе како би се унапредила здравствена заштита у свим насељеним местима, најавивши и нове радове.

„У току су радови на реновирању четири амбуланте у четири насељена места. Данас смо имали прилику да обиђемо завршене радове у Кљајићеву, где су уређени подови и окречена је целокупна амбуланта. У Дорослову смо обишли радове на санацији крова и кречењу просторија, док нас у наредном периоду очекују радови на амбулантама у Бездану и Риђици, где ће се радити комплетна унутрашњост ове две амбуланте. Град Сомбор издваја 33 милиона динара за здравствену заштиту, а из овогодишњег буџета 3 милиона динара је управо издвојено за ове намене и нема паузе, ми и даље настављамо са уређењем амбуланти у насељеним местима, тако да и у 2023. години нас очекује реновирање још четири сеоске амбуланте“, рекао је Ратковић.

Градоначелник је нагласио да здравствена заштита не сме да буде привилегија великих градова.

„Реновирање старих и дотрајалих амбуланти у којима се деценијама није улагало је важан део одговорне политике коју води Александар Вучић да покажемо да здравствена заштита не сме бити привиллегија великих градова, мора бити доступна свима у свакој и најмањој средини. Уз друга инфраструктурна улагања у насељеним местима од улагања у асфалтирање путева, изградње дечијих игралишта, опремање школа настављамо даље и желимо да створимо такав амбијент и у Кљајићеву, Риђици, Бездану, Дорослову и осталим насељеним местима, да свако жели да остане овде да живи, да заснива породицу на понос свих Сомбораца“ поручио је градоначелник Ратковић.

Директорица Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ др Емеше Ури рекла је да су за здравствену заштиту у оквиру Дома здравља од велике важности сеоске амбуланте, јер ка њима гравитира половина становништва.

„Ове године смо из буџета града добили средства да обновимо сеоске амбуланте. Добили смо 3 милиона, од тога смо нешто потрошили да бисмо реконструисали зграду у Мите Поповића, где смо преместили службе из Дома здравља. Што се тиче сеоских амбуланти, у Кљајићеву смо подове обнављали и кречили, у Дорослову мењамо део крова који је прокишњавао и у Риђици и Бездану ће се радити кречење.  Ја се надам да ћемо тако довести на неки бољи ниво што се тиче квалитета и изгледа те сеоске амбуланте“, казала је др Ури.