СТУДЕНТИ УЧИТЕЉСКОГ ФАКУЛТЕТА ИЗ ЛЕПОСАВИЋА У ПОСЕТИ СОМБОРУ

Педагошки факултет у Сомбору угостио је десет студената братског Учитељског факултета у Лепосавићу, који у периоду од 21. до 25. новембра бораве у Сомбору и похађају предавања заједно са студентима сомборског Факултета.

Поред академског дела посете, гости имају прилику да се упознају и са знаменитостима Сомбора, а тим поводом данас су посетили и зграду „Жупаније“ где су им домаћини били градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић, који су их упознали са културом, историјом и традицијом Сомбора.

У Великој сали студенткињама је представљено чувено уметничко дело које краси ово градско здање, слика „Битка код сенте“ Ференца Ајзенхута, кроз историју њеног настанка, карактеристике и значај за Сомбор, а такође су представљене и остале знаменитости Велике скупштинске сале.

Ова посета део је успостављања боље сарадње између два факултета, а намера је да се успостави пракса размене студената, при чему ће се остварити могућност за подстицање и оснаживање пријатељства и размене искустава, како између студената, тако и њихових професора.