СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: ПРЕВЕНТИВНЕ МЕРЕ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ ПОЖАРА НА ОТВОРЕНОМ

Штаб за ванредне ситуације града Сомбора одржао је данас седницу на којој су чланови разматрали превентивне и оперативне мере за спречавање пожара на отвореном и повећања безбедности током жетвених радова на територији Града Сомбора.

Чланови Штаба су донели закључак да се настави кампања „Немојте спаљивати жетвене остатке! – Сачувајмо земљиште за будуће генерације“ која има циљ првенствено да упозна и упозори суграђане на опасности од пожара услед спаљивања жетвених остатака, као и да укаже да су према Закону о заштити од пожара привредна друштва, земљорадничке задруге, установе или друга правна лица, предузетници и пољопривредници који врше жетвене радове дужни да предузму посебне мере заштите стрних усева од пожара. Током кампање организоваће  се подела информативних летака, а током жетвених радова биће и појачана контрола припадника Министарства унутрашњих послова и Пољочуварске службе на терену. Штаб за ванредне ситуације града Сомбора овом приликом апеловао је на све суграђане да се придржавају мера забране спаљивања.

На данашњој седници градски Штаб донео је и закључак о образовању стручно – оперативних тимова за извршавање специфичних задатака из области заштите и спасавања на територији Града Сомбора.