СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА: НАСТАВЉА СЕ ФИНАНСИРАЊЕ СЕРВИСА ЗА ПОДРШКУ РОДИТЕЉСТВА

Veće

Градско веће града Сомбора одржало је данас 82. седницу на чијем дневном реду се нашло петнаест тачака.

Између осталог, чланови Градског већа одобрили су да се популациона мера Сервис за подршку родитељства финансира и у 2022. години. Овај сервис, који ради под окриљем Црвеног крста Сомбор, од 2018. године пружа услуге прања и пеглања веша, у Сомбору и пет насељених места, за запослене самохране родитеље, запослене родитеље са двоје и више деце и запослене родитеље са старијим чланом домаћинства. Циљ је да се на овај начин родитељима олакша и повећа количина слободног времена како би га провели са својом децом.

На 82. седници Градско веће одобрило је да се настави суфинансирање пројекта „Научи немачки“ Хуманитарног удружења Немаца „Герхард“ у 2022. години. Пројекат је намењен предшколарцима и реализује се у билингвалној групи Предшколске установе „Вера Гуцуња“.

Градско веће прихватило је и предлог за расписивање јавног конкурса за финансирање или суфинансирање програма/пројеката удружења која негују идентитет националних мањина – националних заједница на територији Града Сомбора, за шта су у градском буџету издвојена средства у укупном износу од 2.000.000,00 динара. Конкурс ће бити објављен 28.01.2022. године у „Сомборским новинама“ и на званичном сајту Града Сомбора.