СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА: УСКОРО РАСПИСИВАЊЕ КОНКУРСА СА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ПРОИЗВОДЊЕ МЕДИЈСКИХ САДРЖАЈА

Градско веће града Сомбора одржало је данас 143. седницу на чијем дневном реду се нашлo 25 тачака.
Између осталог, Градско веће донело је одлуку о расписивању Јавног конкурса за суфинансирање пројеката производње медијаких садржаја у области јавног информисања средствима из буџета Града Сомбора у 2023. години. Право учешћа имаће издавач медија чији медиј је уписан у Регистар медија у Агенцији за привредне регистре, уколико се медијски садржај емитује/дистрибуира на територији града Сомбора; као и правно лице, односно предузетник који се бави производњом медијских садржаја и који приложи доказ да ће суфинансиран медијски садржај бити реализован путем медија који је уписан у Регистар медија и емитује се на територији града Сомбора.
За овај конкурс у градском буџету издвојена су средства у износу од 20.000.000,00 динара.
На данашњој седници Градско веће прихватило је предлог Одлуке о изради измена и допуна Плана детаљне регулације примарне градске саобраћајнице између Апатинског и Безданског пута. Изменама и допунама Плана детаљне регулације приступа се ради измештaња транзитног и теретног саобраћаја из градског језгра града Сомбора из долазних праваца Апатин и Оџаци и њиховог повезивања са правцем ка граничном прелазу Бачки Брег и правцем ка граду Суботици. О доношењу измена и допуна овог Плана одлучиваће одборници на некој од наредних седница Скупштине града.

Градско веће прихватило је понуде ЈКП „Зеленило“ за кошење траве и другог растиња у путном појасу атарских путева и за орезивање ветрозаштитних појасева, понуду ЈКП „Водоканал“ за одржавање атмосферске канализације у граду и насељеним местима, понуду ЈКП „Водовод“ Бездан за одржавање атмосферских канализација у насељеним местима Бездан, Колут, Бачки Брег и Бачки Моноштор, понуду ЈКП „Простор“ за поправку и изградњу надстрешница на аутобуским стајалиштима, а такође и понуде ЈКП „Простор“ за извођење радова на Дому културе у Кљајићеву, за извођење радова на Дому културе у Бачком Брегу, за извођење молерско-фарбарских радова на Дому културе у Светозар Милетићу, за извођење текућих радова на згради Месне заједнице „Телечка“ и понуду ЈКП „Зеленило“ за осветљавање другог дела трим стазе у Алекса Шантићу, што су део пројеката који ће се реализовати у оквиру партиципативног буџетирања за 2023. годину.

На 143. седници Градско веће прихватило је предлог за закључење уговора о складиштењу сировог недегумираног сунцокретовог уља, односно робне резерве јестивог уља, за 2023. годину.