ПРЕДСТАВА “ЛИНИЈА РАЗГРАНИЧЕЊА“ ОДИГРАНА У ДОМУ КУЛТУРЕ У ГАКОВУ

У великој сали Дома културе у Гакову данас је одиграна представа „Линија разграничења“ ауторке Тање Огризовић, коју изводе чланови драмске секције Удружења слепих и слабовидих и драмске секције Основне школе „Иво Лола Рибар“. Овим поводом Дом културе у Гакову посетили су и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и чланица Градског већа Антонија Нађ Косановић.
Представа је део пројекта „Илузијом за инклузију“ који приређује Удружење слепих Сомбор у сарадњи са Удружењем сомборских учитеља, а уз подршку Министарства за културу и информисање, Покрајинског секретаријата за културу, информисање и односе са верским заједницама и Града Сомбора, а обрађује теме вршњачког насиља, неприхватања различитости, сензационализма у медијима и даје своје решење за суочавање са оваквим проблемима.
Пре саме представе, градоначелник је заједно са представницима Месне заједнице Гаково обишао просторије Дома културе, где је захваљујући заједничком инвестирању локалне самоуправе и Месне заједнице опремљена нова кухиња и обезбеђено грејање.
Градоначелник је истакао да му је драго што је имао прилику да погледа представу баш у овом реновираномпростору, те да ће Град Сомбор наставити да улаже у обнову домова културе са намером да се оснаже културна дешавања у насељеним местима
„У претходним годинама реконструисали смо и Дом културе у Стапару, у Бачком Моноштору, а трудимо се да ове године опремимо и домове културе у другим насељеним местима и то ће бити наш циљ, али оно што је најбитније је да се сви ти домови културе користе и да су на располагању становницима ових насељених места. Такође, циљ нам је и да културна дешавања оживе на селима и да активности које спроводе установе културе у граду, у значајној мери буду спроведене и у насељеним местима. Драго ми је што је данас овде и Далиборка која води овај Дом културе феноменално и што сам се уверио да је овде све више и више програма, те да су то препознали и становници Гакова. Очекујем да и у другим селима овај рецепт препишу и да наставе са што више културних дешавања у својим селима“, поручио је градоначелник Ратковић.