ВЕЖБОМ ЕВАКУАЦИЈЕ ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ

Поводом Светског дана цивилне заштите – 1. марта, Цивилна заштита града Сомбора, у сарадњи са Ватрогасно-спасилачком јединицом Сомбор, Црвеним крстом Сомбор, добровољним ватрогасним друштвима Бездан и Бачки Брег, организовала је вежбу евакуације у Основној школи „Огњен Прица“ у Колуту.

Сценарио вежбе обухватио је дојаву опасности од пожара, евакуацију  ученика и наставног особља и координисано деловање служби и система заштите и спасавања.

„Циљ ове вежбе, пре свега, јесте едукација најмлађих и наравно наставног и ненаставног особља, како би знали како да поступају током неког ванредног догађаја и циљ нам је да и даље развијамо систем цивилне заштите и верујемо да ћемо у наредном периоду организовати бројне овакве вежбе“, истакао је Иван Глигорић, стручни сарадник за послове ванредних ситуација и одбране Градске управе.

Након вежбе евакуације у случају пожара, ученици су имали прилику да виде и презентацију добровољних ватрогасних друштава, као и демонстрацију прве помоћи коју су приказали волонтери Црвеног крста Сомбор.

Испред Града Сомбора вежбу су пропратили чланови Градског већа Сава Дојић, Ђорђе Зорић и Срђан Савић.