СЕПТЕМБАРСКА КЛАСА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ПОЛОЖИЛА ЗАКЛЕТВУ

У Првом центру за обуку Војске Србије, војници „Септембарске класе 2022“ на служењу добровољног војног рока и кадети 147. класе Војне академије свечано су положили заклетву и обавезали се да ће ће чувати и бранити независност, сувереност и територијалну целовитост Републике Србије.

Свечаности су присуствовали бројни званичници и гости, међу којима су били и градоначелник Сомбора Антонио Ратковић и начелник Западнобачког управног округа Горан Нонковић,  као и породица и пријатељи војника и кадета који су данас положили заклетву.

Присутне је поздравио командант Команде за одбрану генерал-мајор Жељко Петровић истакавши да свако ко изабере да постане војник завређује посебно поштовање.

„Ваше опредељење да служите војни рок представља част, одважност и спремност да се служи узвишеном циљу безбедности и угледу Србије, а полагањем заклетве постали сте део система одбране. Добро упамтите речи заклетве и поносите се њоме као што се Србија данас поноси вама“ поручио је војницима генерал-мајор Петровић.