ШКОЛА „ВУК КАРАЏИЋ“ ДОБИЛА СЕНЗОРНИ ПАРК ОД ФОНДАЦИЈЕ АНА И ВЛАДЕ ДИВАЦ

Рекреациони кутак је највише заинтересовао децу
Рекреациони кутак је највише заинтересовао децу

Рекреациони кутак је највише заинтересовао децу

Школа за основно и средње образовање са домом „Вук Караџић“ у Сомбору,  учествовала је на конкурсу „Да растемо срећни“  Фондације Ана и Владе Дивац  и добила сензорни парк чији садржаји ће поспешити развој деце са сметњама у развоју.

„Град Сомбор подржава све акције  које за циљ имају добробит деце,  али ова акција и овај парк чијем отварању присуствујемо је  нешто изузетно. Овај парк ће омогућити социјализацију деце и њихово даље укључивање у редован живот“, казао је  Мирослав Ковачић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције и захвалио се Фондацији Ана и Владе Дивац и компанији НЦР Србија, на свечаности коју су приредили ученици и наставници ШОСО „Вук Караџић“, приликом отварања парка.

Директорка Фондације Ana Koeshall, истакла је да Фондација ради 11 година и да јој  је  један од највећих приоритета  да  деца и млади  живе срећно и задовољно.

„Битна  нам је и  едукативна компонента.  Изградили смо и обновили више од 70 објеката, што школа, што вртића. Пре годину дана смо у оквиру конкурса „Да растемо срећни“ одлучили да укључимо школе  које имају децу са сметњама у развоју.  Сомбор је једна од  шест локација чији су пројекти добили нашу подршку.  Осим што је здрав и леп парк  има и едукативни карактер“, истакла је директорка Фондације Ана и Владе Дивац.

О парку, вредном 10 хиљада долара, говорила је и директорка ШОСО „Вук Караџић“ Соња Дурут,  која  је навела да је пројекат писан са намером да школа добије сензорни парк јер је значајан за цикломоторички развој.

„Овај парк је учионица у природи опремљена сензорним столовима, имамо и релаксациони кутак и низ других садржаја у које ће бити укључена како деца и наставници, тако и родитељи“, рекла је Дурут и истакла да је  школа пре две године добила статус међународне еко школе и жели да тај статус и очува.

Послови  информисања и односа са јавношћу