апр 21

СОМБОР ДОМАЋИН ДВОДНЕВНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ПРЕДСТАВНИКА ГРАДОВА БАЧ-КИШКУН ЖУПАНИЈЕ

Градоначелница Сомбора и председник Скупштине Бач-Кишкун жупаније разменили су поклоне

Представници градова и општина Бач-Кишкун жупаније (Мађарска) одржали су у Сомбору, 20. и 21. априла 2017. године, тематску конференцију о политици запошљавања у Републици Мађарској.
Госте је поздравила градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, истичући задовољство што су представници Бач-Кишкун жупаније изабрали Сомбор као место одржавања састанка.
„Надам се да сте препознали потенцијале и оно шта наш град може да понуди. Имамо неколико братских градова у Републици Мађарској, и исто тако добру сарадњу са другим градовима у оквирима пројеката прекограничне сарадње и пројеката развоја града. Циљ нам је да препознамо заједничке интересе у будућој сарадњи са онима са којима смо до сада сарађивали, те да успоставимо сарадњу са онима са којима нисмо до сада имали прилику да сарађујемо“, казала је градоначелница.
Голубовић је навела да су област економског развоја и развоја инфраструктуре питања која ће Бач-Кишкун жупанију и Град Сомбор упућивати на сарадњу и у будућности, посебно у погледу преноса искустава код аплицирања на фондове Европске уније.
„Приоритетни пројекти чија је реализација делимично у току, а које у наредном периоду реализујемо, пре свега са градовима у Мађарској, јесу пројекат изградње пута Баја-Сомбор, пројекат ревитализације Бајског канала, а током ове године радићемо и на реализацији новог граничног прелаза код Растине“, истакла је градоначелница и додала да је сомборска локална самоуправа раније учествовала у формирању микро регије са градовима из Републике Хрватске и Републике Мађарске.
„Надамо се да ће се микро регија развијати и крог пројекте „Дунавске стратегије“, а регији могу приступити и други градови. Повезивање у оквиру микро регије отвара могућност да се поред туризма, инфраструктуре и привредно и економски боље повежемо“, казала је градоначелница и предложила организовање привредног форума.
„Сматрамо да је важно да се привредници из вашег и нашег региона повежу и укажу нам на то шта су њихови приоритети и императиви како би знали да кројимо политику економског развоја“, казала је Голубовић и пожелела успешан рад учесницима конференције.
На добродошлици се захвалио Ласло Ридег ( László Rideg), председник Скупштине Бач-Кишкун жупаније.
У раду конференције учествовали су и представници Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Бранислав Бандић, помоћник за привреду, Сергеј Тамаш, помоћник за туризам и регионално-привредну сарадњу, Катица Узелац, помоћница за запошљавање, те Ђурађ Милановић, директор Едукативног центра за обуке у професионалним и радним вештинама.
Испред Града Сомбора у раду конференције учествовали су Антонија Нађ Косановић и помоћник градоначелника за месну самоуправу Атила Прибила.
Нађ Косановић је говорила о младима и могућностима за њихово запошљавање, док је Прибила говорио о културно-историјском аспекту развоја Сомбора.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација