апр 21

СОМБОРСКИ ПОЛУМАРАТОН, НАЈСТАРИЈА УЛИЧНА ТРКА У СРБИЈИ, ОДРЖАЋЕ СЕ 21. МАЈА

Драган Максимовић, Дамир Марковић , Бранислав Сворцан

38. Сомборски полумаратон, одржаће се 21. маја 2017. године, најавио је организациони одбор ове најстарије уличне трке у Србији.
„38. Сомборски полумаратон ће се одржати уз подршку Града Сомбора, Спортског савеза града Сомбора, Туристичке организације града Сомбора, сомборског Црвеног крста и многих других појединаца и институција. Давне 1980. године, када је одржана прва улична трка, нисмо ни сањали да ће прерасти у традицију“, казао је Дамир Марковић, члан АК „Сомаратон“, организатора трке.
Марковић је навео да се за трку већ пријавило 300 такмичара из Србије и околних држава, те да се очекује рекордан број од 600 такмичара.
„После промене трасе ово је постала права градска трка и позивамо наше суграђане да на тај дан, 21. маја, сви будемо у Сомбору. Ова трка има душу и одликује се гостопримством и добром организацијом. Циљ нам је да Сомбор осим по култури и зеленилу, буде препознатљив и по Сомборском полумаратону, који може да буде прави спортски и туристички бисер града“, рекао је Марковић и додао да ће и ове године за најмлађе тркаче бити организована популарна „трка пужића.“
Драган Максимовић, председник Спортског савеза града Сомбора, је навео да је Сомборски полумаратон једна од најзначајнијих спортских манифестација током године и захвалио се локалној самоуправи на подршци и АК „Сомаратон“ на истрајности у организовању овако квалитетне спортске манифестације.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација