СОМБОР ЈЕ РАСАДНИК ТАЛЕНАТА, ДОКАЗ ТОМЕ ЈЕ И МАЛА ЛЕНА БАЉАК

Лена је као поклон градоначелници уручила један од својих радова који је нацртала за градоначелницу

Лена је као поклон градоначелници уручила један од својих радова који је нацртала за градоначелницу

Поводом успеха оствареном на првом ликовном такмичењу особа са инвалидитетом са подручја бивше Југославије „Мој свет“, Хуманитарне организације за регионалну подршку особа инвалидитетом „Србија великог срца“, градоначелница Сомбора Душанка Голубовић уприличила је пријем за ученицу 3.разреда ОШ „Никола Вукићевић“, Лену Баљак, њену маму Јелену и  менторку,  наставницу ликовне културе Цветков Ренату.

Лена Баљак  је у конкуренцији више од 40 ликовних радова на овом ликовном такмичењу освојила 2. место. Поред Србије, на првом ликовном такмичењу особа са инвалидитетом са подручја бивше Југославије „Мој свет“ учествовала су деца и млади из Хрватске, БиХ и Црне Горе.

Ленин рад је том приликом био представљен на изложби у Београду, где јој је уручена награда и диплома. Модна кућа „Fashion“ и креаторка Марија Милошевић организовали су ревију са мајицама на којима се налазе мотиви награђених ликовних радова  учесника такмичења. Након изложбе у Београду Ленин цртеж ће бити изложен и у другим градовима региона, те ће на тај начин њен рад и радови осталих учесника добити прилику да постану видљиви јавности и на тај начин афирмишу таленат и креативност особа са инвалидитетом.

Ментор Лене Баљак је наставница ликовне културе Цветков Рената која у школи води ликовну секцију за децу из осетљивих група, где,  поред Лене , сликају и стварају и два дечака са аутизмом. Несебичну подршку ова деца добијају и од директора школе проф. Ђуре Буловића  који је Лени обезбедио сликарски штафелај за њен даљи рад и развој. Поред ове награде, Лена Баљак освојила је и специјалну награду на ликовном такмичењу у Црвеном крсту ,Сомбор.

Лена је своје дипломе показала Градоначелници  и као поклон уручила јој је један од својих радова који је нацртала за градоначелницу, а као поклон од града и градоначелнице добила је занимљиву књигу која ће јој како Лена каже бити инспирација да напредује у сликарству..

                                                                       Послови информисања и односа са јавношћу