мај 16

17. СЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЕТА

17. седницом Привредног савета председавао је Слободан Ловрић

17. седницом Привредног савета председавао је Слободан Ловрић

Привредни савет града Сомбора одржао је 17. седницу 15. маја 2019. године. Седницом је председавао нови председник Привредног савета Слободан Ловрић, директор предузећа „Синагога“ д.о.о.

Податке о стању незапослености у граду Сомбору изнео је директор Националне службе за запошљавање-филијала Сомбор Секула Тањевић, према којима се број незапослених на евиденцији ове службе смањио за једну трећину током протекле три године.

Начелник одељења за привреду, туризам и ЛЕР Иван Камерер известио је чланове савета о стању регистрованих привредника и привредних друштава. Према подацима за 2018. годину број регистрованих предузетника је 2364, а  привредних друштава 1178.

Информације о резултатима учешћа града на Републичком конкурсу за субвенционисање две мере Локалног акционог плана за запошљавање представио је градски већник за област финансија Сава Дојић. За ново запошљавање држава ће субвенционисати 2.250.000,00 динара, а у буџету града је издвојено 3.450.000,00 динара, што је довољно за ангажовање 38 лица. За субвенционисање самозапошљавања држава је издвојила 2.200.000,00 динара, а у буџету града је издвојено 3.400.000,00 динара, што је довољно за самозапошљавање 28 лица.

Чланове савета је градски већник за комуналну област Мирослав Ковачић обавестио и о стању текућих инвестиција у граду Сомбору: о Пројекту изградње Пословне зоне Сомбор, индустријској зони и о Пројекту прекограничне сарадње на изградњи пута Сомбор-Баја. Оценили су их као добре и изнели су неколико сугестија.

Помоћник градоначелнице за област културе и информисања Бранислав Сворцан упознао је чланове Привредног савета са могућностима учешћа града Сомбора на сајмовима који се одржавају у Москви, Берлину и Суботици, како би заједнички дошли до идеја које би најквалитетније представиле наш град.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација