јан 04

СОМБОР ОД 9-15. ЈАНУАРА ДОМАЋИН 7. КУПА НАЦИЈА У БОКСУ ЗА ЖЕНЕ

Сомбор домаћин 7. Купа нација у боксу за жене

Сомбор ће од 9. до 15. јануара 2018. године  бити домаћин учесницама 7. Купа нација у боксу за жене. На Купу ће се такмичити више од 220 девојака из 28 земаља, а

чланови Организационог одбора овог боксерског турнира, Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора и Антонија Нађ Косановић, члан Градског одбора града Сомбора за област спорта, деце и омладине,  позвали су грађане да посете Градску халу „Мостонга“  и уживају у овом спортском спектаклу.

„Ово је манифестација међународног карактера која ће доста значити граду који је познат као  град културе и спорта.  Надамо се да ће се наши гости лепо провести у Сомбору и да ће имати прилику и да се упознају са знаменитостима  Сомбора, те да ће се и после такмичења враћати у наш град“, казала је Антонија Нађ Косановић и додала да је улаз на турнир слободан.

Јовица Панић, директор турнира и председник комисије за женски бокс у Србији, захвалио се локалној самоуправи на подршци у организацији турнира.

„Значај турнира је велики, уврштен је у календар светских догађаја који се одржавају у Европи и свету. Најјачи је женски боксерски турнир у Европи, а у свету је међу три најјача турнира. У Сомбор ће доћи такмичарке са три континента, Европе, Азије и Африке, долазе  најјаче репрезентације, а то су Индија, Казахстан и Кина. Ово је турнир који завређује пажњу и светских боксерских институција, једини је који носи епитет А класе, а то су они који имају више од 150 такмичара,  из 20 земаља света“, истако је Панић и навео да је Боксерски клуб „Сомбор“ у врху војвођанског бокса и похвалио рад тренера клуба Стојана Кнежевића.

Приликом најаве турнира, селектор  женске боксерске репрезентације  Србије Марко Тубић је рекао да репрезентација има 16 девојака у три старосне категорије.

Представљене су  и  Бојана Драгичевић,  која је у конкуренцији јуниорки  на прошлогодишњем купу  освојила златну медаљу и Јелена  Зекић,  која је у конкуренцији младих девојака освојила сребрну медаљу.

Свечано отварање 7. Купа нација  ће се одржати 10. јануара, у ГХ „Мостонга“ од 17.30 часова.

Елиминационе  борбе  ће се одржати  10. и 11. јануара, од 15. 00 часова, четвртфиналне борбе ће бити на програму 12. јануара, такође од 15.00 часова, полуфиналне 13. јануара од 15.00 часова, а финале је на програму 14. јануара од 13.00 часова у великој сали ГХ „Мостонга“.

Организатор 7. Купа нација је Боксерски клуб „Сомбор“, а техничку подршку у организацији  боксерског турнира пружиће Спортски савез града Сомбора.

                                                            Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација