СОМБОР ПРЕДСТАВЉЕН НА МАНИФЕСТАЦИЈИ „ДАНИ ПОРОДИЦЕ У СРБИЈИ“ У ПЕРЛЕЗУ

У организацији Министарства за бригу о породици и демографију и Града Зрењанина, организована је манифестација „Дани породице у Србији“, која се по трећи пут организује у Перлезу. Самом чину отварања манифестације претходило је обраћање потпредседника Владе Републике Србије и министра одбране, Милоша Вучевића, који је пожелео добродошлицу свим присутним општинама и градовима и захвалио им се на труду који улажу у спровођењу пронаталитетне политике.

„Ми верујемо у праве вредности, да су нам родитељи отац и мајка, да имамо браће и сестре и ми то поштујемо и никоме не намећемо“, изјавио је Вучевић. Министарка за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић Тепавчевић, такође се обратила присутним гостима и излагачима речима: „Започет је читав низ мера и активности како би нас било што више. Одлично корачамо и то се може видети да је 230 деце рођено више у јулу месецу 2023. године, него у истом периоду прошле године“.

Манифестација је ове године окупила око 50 градова и општина из различитих крајева наше земље, који су на штандовима представили пронаталитетне мере и мере које се тичу очувања породице као најпримарније заједнице друштва. Као и претходних година, Град Сомбор и ове године има свој штанд на овој манифестацији, где је представио услуге у циљу подршке за породице. На штанду Града представљена је и културна баштина, као и дух града Сомбора, а излагачи су били Марија Јерковић, начелник Одељења за друштвене делатности и Станислава Јоцић испред кабинета градоначелника.

У току два дана, организују се разне активности као што су пузијада за бебе, штиклијада за маме, ликовна радионица, спортска такмичења, школица пецања, а поред тога, биће награђени брачни парови са најдужим и најкраћим брачним стажом. Циљ ове манифестације је промоција пронаталитетне политике и очувања породице као основне ћелије друштва.