СОМБОР ЗАДРЖАО КАТЕГОРИЈУ ТУРИСТИЧКО МЕСТО 3. КАТЕГОРИЈЕ

Начелник Одељења за привреду и туризам Иван Камерер са сарадницима у разговору са комисијом
Начелник Одељења за привреду и туризам Иван Камерер са сарадницима у разговору са комисијом

Начелник Одељења за привреду и туризам Иван Камерер са сарадницима у разговору са комисијом

Комисија за категоризацију туристичког места у четвртак 02. августа  је поново, након 3 године боравила у Сомбору, како би на основу критеријума који се бодују донела Решења о категоризацији. Наиме, у августу месецу 2015. године Комисија за категоризацију туристичког места, при Министарству трговине, туризма и телекомуникација, извршила је процену расположивих података о обиму туристичког промета у претходне три године, процену комуналне, саобраћајне и туристичке инфраструктуре и супраструктуре у оквиру града Сомбора.

Комисија је бодовала квантитативне и квалитативне критеријуме, те је према расположивим подацима донела Решење о категоризацији, с роком важења 3 године. Тада, 2015. године град Сомбор је категорисан као туристичко место 3. категорије.

У четвртак 02. Августа, на позив Градске управе града Сомбора, Одељења за привреду и туризам, Комисија за категоризацију туристичког места, поново је обишла Сомбор и према првим усменим  резултатима, град Сомбор је задржао 3. категорију  туристичког места.

Госте из Београда примили су Сава Дојић, члан Градског већа за област финансија и привреде, Начелник Одељења за привреду и туризам Иван Камерер са сарадницима и директор Туристичке организације града Сомбора Ђуро Тодорић.

Комисији је представљен кратак филм о Сомбору, а затим су обишли зграду Жупаније и задржали се у Великој сали,  где им је сомборски историчар Миле Војновић говорио о слици  „Битка код Сенте“,  а кроз ову слику и о историји града Сомбора.

Током кратке посете Сомбору Комисија је сомборским фијакером обишла градске тргове, посетили Градски музеј, Галерију „Милан Коњевић“, православну цркву Св. Ђорђа, а након тога и винарију „ВРТ“ и приватну пивару „Раванград“.

Према реакцији чланова Комисије, Сомбор је као и пре три године, на њих оставио неодољив утисак, пре свега културно историјска и гастро понуда града.  Поздравили су планове за ревитализацију бање у Бездану као и обнову бање у Светозар Милетићу. У наредном трогодишњем периоду, потребно је порадити на повећању смештајног капацитета како бисмо напредовали на скали категоризације, односно, позиционирали се на другом месту лествице туристичке понуде.

                                                                         Послови информисања и односа са јавношћу