СОМБОРСКЕ ВИНАРИЈЕ И ПРОИЗВОЂАЧИ СИРА ИЗЛОЖИЛИ СВОЈЕ ПРОИЗВОДЕ НА САЈМУ ПЕГЛАНЕ КОБАСИЦЕ У ПИРОТУ

Газдинство Стокућа је на најбољи начин представило Сомбор у области производње сира

Сомборски произвођачи сира и других млечних прерађевина и винарије успешно су представили  своје производе на Шестом сајму пеглане кобасице, одржаном у Пироту 27. и 28. јануара 2018. године.

У Пироту је представљена и туристичка понуда Сомбора, а све уз подршку града Сомбора који  са  Пиротом  има изузетну сарадњу и у другим областима, а посебно у области  очувања и неговања ћилимарства.

Своје производе на сајму у Пироту изложило је газдинство Стокућа, те винари из Риђице, чије штандове је посетио и министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

Антонио Ратковић,  заменик градоначелнице и Мирослав Ковачић, члан Градског већа за комуналну делатност и инвестиције, оценили су да је „учешће на сајмовима, попут овог у Пироту,  од великог значаја за произвођаче из Сомбора, јер је то  један од начина да се провери колико је то што се производи квалитетно и  посебно у односу на друге сличне производе“.

На сајму у Пироту било је око 90 излагача, од којих 40-ак произвођача пеглане кобасице, представљено је 30-ак винарија и око 20 произвођача млека и млечних прерађевина.

Послови информисања и односа са јавношћу