СРЕДЊА ТЕХНИЧКА ШКОЛА ПРОСЛАВИЛА 140 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Средња техничка школа данас је свечаном академијом која је одржана у Народном позоришту Сомбор прославила јубилеј 140 година постојања.

У оквиру пригодног програма одржани су рецитали, музички наступи и драмски приказ који су приредили ученици, професори и пријатељи школе.

Директорка Средње техничке школе Сузана Вукићевић подсетила је на историју и развој, од занатске школе која је основана јануара 1883. године, њених образовних профила, па све до школе какву је препознајемо данас. Она се осврнула и на резултате које су остварили ученици и професори и са поносом је истакла учешће на међународном такмичењу 18. интернационалном салону иновација и иновационих технологија „Архимед“ у Москви где су представници Техничке школе освојили златну медаљу.

Директорка Сузана Вукићевић током свечане академије уручила је захвалнице покрајинском секретару за образовање Жолту Сакалашу, градоначелнику Сомбора Антониу Ратковићу и начелнику Одељења за образовање Градске управе Горану Тодорићу, а такође су уручена и признања професорима Техничке школе.

Овом приликом проглашени су и победници литерарног и ликовног конкурса, те турнира у стоном тенису који су организовани поводом прославе 140 година постојања школе.