јан 11

СВЕ ПРОТИВЕПИДЕМИЈСКЕ МЕРЕ ОСТАЈУ НА СНАЗИ ДО ДАЉЕГ

Кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести ЦОВИД-19 је на данашњој седници одлучио да досадашње мере остану на снази до даљег, а процењено је и  да нема препрека за наставак школске године од 18. јануара.

Одлука о задржавању мера односи се на рад угоститељских објеката, кладионица, играоница, козметичких и фризерских салона, фитнес центра и теретана,  радњи и продајних места до 20 часова. Подсећамо ови објекти могу радити сваког дана од 05.00 часова до 20.00 часова. 

До 21.00 час могу да раде трговинске и друге радње и продајна места на којима се врши продаја прехрамбених производа (намењених за људе или животиње) и самостални малопродајни објекти у којима се трговина, по правилу, обавља тако да купац не улази у објекат (трафике тј. киосци), као и позоришта, биоскопи, музеји и галерије. Ван  ограниченог радног времена могу да раде апотеке (укључујући и оне у којима се врши промет робе намењен за животиње или пољопривреду), бензинске  пумпе у обављању делатности продаје горива, као и угоститељски  објекти у којима се припрема храна и пиће које се доставља корисницима или у којима се продају храна и пића преко шалтера, односно без уласка купца у сам објекат.

Подсећамо да је забрањено организовање свечаности и прослава, што значи да угоститељским објектима (кафићима, ресторанима,ноћним клубовима, баровима и сл.) није дозвољено организовање дочека српске Нове године, као и било какво извођење „живог“ музичко/сценског програма, а после 17.00 часова није дозвољена музика у било ком облику.

Одлука о задржавању мера односи се и на обавезан ПЦР тест за улазак у земљу.

Град Сомбор и Штаб за ванредне ситуације града Сомбора апелују на грађане да и даље буду дисциплиновани, да се понашају одговорно према себи и осталим суграђанима, да поштују донете мере  и воде рачуна о свом и здрављу својих најближих. Главни акценат је на самодисциплини и поштовању мера. Свесни смо да је потребно очувати економску стабилност и да угоститељи раде, али исто  тако морамо да пронађемо баланс и пре свега сачувамо здравље људи. Верујемо у одговорност угоститеља и  захваљујемо се свима који озбиљно схватају ситуацију.

Званична интернет презентација