СВЕ ПРОТИВЕПИДЕМИЈСКЕ МЕРЕ ОСТАЈУ НА СНАЗИ

На данашњој седници Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19  одлучено је да све противепидемијске мере остају на снази.

Подсећамо  да се од недеље 20.децембра примењују  нове мере које се односе на улазак како домаћих, тако и страних држављана  у Србију:

  • странцима је дозвољен улазак само ако поседују негативан PCR тест, не старији од 48 часова издат од стране референтне лабораторије државе из које долазе, односно из које улазе у Републику Србију;
  • држављанима Србије који не поседују негативан PCR тест издат од стране референтне лабораторије државе из које долазе, односно улазе у Републику Србију, не старији од 48 часова од датума издавања резултата , одређује се мера карантина у кућним условима у трајању од 10 дана. Они се могу тестирати у Србији и уколико њихов PCR тест буде негативан, више неће бити у обавези да буду у кућној изолацији.

Контролу поседовања негативног PCR тестa и поштовања мера карантина у кућним условима вршиће орган државне управе надлежан за унутрашње послове.

Град Сомбор још једном апелује на све суграђане да буду одговорни и да воде рачуна о свом и здрављу својих најмилијих. Поштовање превентивних мера и даље остаје једини сигуран и доказан начин заштите од коронавируса. Ношење маске у затвореним просторима и одржавање раздаљине,  од кључног су значаја и једини пут до очувања здравља.