јун 12

СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ УРУЧЕЊА АУТО СЕДИШТА ЗА БЕБЕ: НАЈМЛАЂИ СУ НАШ АПСОЛУТНИ ПРИОРИТЕТ

Градоначелница Сомбора, Душанка Голубовић са представницима Савета за безбедност саобраћаја и Агенције за бебезбедност

Градоначелница Сомбора, Душанка Голубовић са представницима Савета за безбедност саобраћаја и Агенције за безбедност

У свечаној сали Скупштине града Сомбора данас (среда, 12. јуна) подељена су  ауто седишта за бебе. Она уједно представљају поклон Савета за безбедност саобраћаја и града Сомбора. Седишта су уручили градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и заменик градоначелнице, Антонио Ратковић.

Изражавајући задовољство што су родитељи по поклон дошли са својим малишанима и  што данас у овој скупштинској сали имамо најлепше могуће представнике града Сомбора, градоначелница Душанка Голубовић је додала:

“То су наше бебе, којима ћемо овом приликом донирати 95 ауто седишта, а пет смо уручили већ прворођеним бебама на самом почетку године. Од раније постоји ова пракса да град Сомбор и Савет за безбедност саобраћаја овако најлепше сарађују: најчешће су то биле прворођене бебе у једној календарској години тако је било и ове године, али захваљујући нашем Савету који је препознао значај и важност једне овакве опреме за нашу децу, ове године смо у прилици да издвојимо и више средстава и додамо још деведесетпет, дакле укупно стотину седишта”. Градоначелница је овом приликом изразила наду да ће ова акција постати редовна пракса.

Ово је трећа година заредом како обављамо ову поделу – наставио је заменик градоначелнице Антонио Ратковић, председник Савета за безбедност саобраћаја.

“Кренули смо са пет аутоседишта, па са 20 и ево ове године укупно сто ауто седишта. Ми смо пре месец дана усвојили и Стратегију о безбедности саобраћаја и усагласили смо се да наши најмлађи учесници у саобраћају буду апсолутни приоритет. Сигурно да ћемо наставити и у будућности са оваквим акцијама – напоменуо је Ратковић, истовремено се захваљујући на овако великом одзиву.”

Бранко Стаматовић, начелник Одељења за локалну самоуправу Агенције за безбедност саобраћаја  поздравио је акцију града Сомбора која ће свакако допринети безбедности деце. Он је истакао да је у протеклих пет године чак више од 7 хиљада деце задобило повреде у саобраћају на територији Србије.

“ Огроман је то број, више од хиљаду петстотина деце задобије повреде током једне календарске године, а 200 деце тешке телесне повреде, разне врсте прелома, које остављају трајне последице. Годишње, 10-12 деце у Србији гине. У Сомбору је тај податак на срећу блажи, али управо оно што је за Сомбор карактеристично, летњи месеци су најугроженији, јун, јул, август, дакле период баш у који смо ушли, па од 105 повређених малишана у Србији, 15-оро њих бива повређено баш у Сомбору, зато је веома значајан овај дан када смо се заједно окупили и већ од сутра, будимо пажљивији у саобраћају нарочито када су у питању наши најмилији, најмлађи.“

Представнице Агенције за безбедност саобраћаја потом су на „лутка-беби“ демонстрирале правилан начин употребе ауто седишта за бебе.

                                                                    Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација