окт 12

ТАКМИЧЕЊЕ РТС КРОСА ПРВИ ПУТ У СОМБОРУ

"Другарство, пријатељство, такмичарски дух и спортски резултати су све оно што треба да подржимо" поручила је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић

„Другарство, пријатељство, такмичарски дух и спортски резултати су све оно што треба да подржимо“ поручила је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић

Град Сомбор је у суботу 12. октобра био домаћин другог такмичења у оквиру 29. издања РТС кроса.

Мушки и женски такмичари одвојено су трчали у 26 категорија, од предшколаца до сениора. Трка на 3000 метара за жене и 5000 метара за мушкарце у сениорским категоријама поред наших репрезентативаца, привукла је и такмичаре из Кеније. Победница трке на 3000 метара је Теодора Симовић, а победник трке на 5000 метара је Елзан Бибић.

„Веома је значајно за Град Сомбор да може да буде домаћин једног оваквог догађаја који је окупио преко 2000 учесника, како деце, тако младих, али и одраслих, који представљају велику подршку за овај данашњи спектакл. У сваком случају за нас је ово круна сарадње са Кросом РТС-а која се ове године одржавала кроз неколико фаза и пружила нам је јасну поруку да је Крос један пре свега спортски догађај, једна значајна и брза трка, али то може да буде како у атлетици као што је то данас, тако и у учењу кроз образовање и учење страних језика, јер смо у оквиру бројних активности учили како француски, тако и српски, организовали камп математичара и окупљали како децу из целе Србије тако и децу из дијаспоре, и на крају данас коначно сва деца Србије на једном од највећих атлетских спектакла трче крос и доказују да су другарство, пријатељство, такмичарски дух и спортски резултати све оно што треба да подржимо и чему у будуће треба да дамо шансу“ рекла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић захваливши се Кросу РТС-а на сарадњи и свим учесницима.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек захвалио се Граду Сомбору на организацији, свим учесницима, тренерима и РТС-у поручивши да ће Спортски савез Србије наставити да подржава Крос РТС-а и у наредном периоду.

Присутне су поздравили и начелник Школске управе Борислав Станичков, члан Градског већа за област културе и образовања Немања Сарач и члан Градског већа за област омладине, деце и спорта Антонија Нађ Косановић.

Технички организатор такмичења је Спортски савез града Сомбора, уз подршку Града Сомбора.

Ова највећа атлетска манифестација у нашој земљи започета је 1991. године када је одржано прво такмичење у Сремској Митровици.

Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација