У ТОКУ АСФАЛТИРАЊЕ ПУТА БАЧКИ МОНОШТОР – КУПУСИНА

Градоначелник Града Сомбора Антонио Ратковић и члан Градског већа за област комуналних делатности и инвестиција Ђорђе Зорић, посетили су Бачки Моноштор и том приликом обишли радове на асфалтирању локалне саобраћајнице од Бачког Моноштора до Купусине. Током обиласка градилишта, градоначелник Ратковић је разговарао са представницима извођача радова испред „Екстра Ауто Транспорт“ д.о.о. Врбас о динамици радова и очекиваном завршетку изградње овог локалног али веома важног пута.

 „Данас смо обишли радове на асфалтирању носећег слоја асфалта на деоници пута између Бачког Моноштора и Купусине. Асфалтирано је око једног километра, а верујем да ако нам временски услови дозволе, након првог слоја можемо почети асфалтирање и другог, односно завршног слоја асфалта. По завршетку радова, Град ће урадити одбојне ограде како би корисници ове саобраћајнице били што безбеднији, а такође, Зимска служба је уврстила овај пут у своје одржавање, тако да када се отвори за саобраћај, ова деоница ће бити одржавана као и остале саобраћајнице на територији града Сомбора“, изјавио је градоначелник Ратковић.

Након завршених припремних радова који су подразумевали насипање песковитог шљунка и дробљеног каменог агрегата, у току су радови на асфалтирању носећег слоја асфалта у дужини од 5,3 километра и ширине 5,5 метара. Представник Месне заједнице „Бачки Моноштор“, Далибор Форгић, захвалио се Граду Сомбору и АП Војводини на улагањима и додао да ће овај пут бити од великог значаја за све становнике Бачког Моноштора и Купусине, али и шире.

„Захваљујем се Граду Сомбору и Аутономној покрајини Војводини јер су препознали значај овог пута који се данас асфалтира. Моношторци су могли само да сањају да ће се овај пут једног дана урадити, али након вишедеценијске жеље, напокон можемо да кажемо да ће се та жеља и остварити. Овај пут има велики значај за повезивање Бачког Моноштора и Купусине, односно општине Апатин и Града Сомбора и још једном се захваљујем градоначелнику Ратковићу и његовим сарадницима што су помогли да се овај пројекат и реализује“, изјавио је Форгић.

Дужина пута од Бачког Моноштора до Купусине износи 10,5 километара, a пројекат суфинансирају Управа за капитална улагања АПВ и Град Сомбор.