НАСТАВЉЕНО АСФАЛТИРАЊЕ НЕАСФАЛТИРАНИХ УЛИЦА У ГРАДУ

Локална самоуправа наставља са радовима на асфалтирању неасфалтираних улица у граду. Градоначелник Антонио Ратковић  је данас са  чланом Градског већа за област комуналних делатности и инвестиција Ђорђем Зорићем и представницима Месне заједнице „Горња Варош“ обишао градилиште у улици Јована Дучића где су у току завршни радови на асфалтирању ове улице.

Током разговора са представницима извођача радова „Војпут“ д.о.о. Суботица и надзорним органом ЈКП „Простор“ Сомбор, констатовано је да су након израде пројектно – техничке документације и решених имовинско – правних односа, стечени неопходни услови да се крене у асфалтирање ове улице у дужини од 250 метара и ширине пет метара. По окончању радова у улици Јована Дучића, асфалтирање ће бити урађено и у улици Павла Вујисића у којој тренутно трају припреме за извођење радова.

Поред обиласка радова у градској Месној заједници „Горња варош“, градоначелник је обишао и радове на изградњи пешачке стазе у Ловачкој улици у Бачком Моноштору где су га дочекали представници  те Месне заједнице и упознали га са динамиком инфраструктурних радова у том месту. Кроз пројекат партиципативног буџетирања у Бачком Моноштору се гради пешачка стаза у дужини од 405 метара, ширине 1,3 метра. Изградњу ове стазе су изабрали мештани овог села, а њеним завршетком ће бити успешно реализован још један од пројеката који се финансирају путем партиципативног буџетирања. За наредну годину, изабран је пројекат уређења спортских терена у центру села, односно постављање ограде, заштитне мреже, рефлектора и трибина, чиме ће се наставити инфраструктурни развој и уређење овог насељеног места.