ОБЕЛЕЖЕНО 28 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА АСОЦИЈАЦИЈЕ ЖЕНА СОМБОРА

У Скупштинској сали зграде Жупаније, свечано је обележено 28 година од оснивања Асоцијације жена Републике Србије огранка Западнобачког округа Сомбор. Догађају су присуствовали бројни гости, представници удружења ветерана, војске Републике Србије,…. Испред Града Сомбора, свечаности је присуствовао члан Градског већа за област социјалне заштите Дарко Смиљанић, који је поздравио присутне и захвалио им се на дугогодишњем хуманом раду којим се Асоцијација жена бави.

„Изузетна ми је част што присуствујем оваквом догађају. Драго ми је што сам имао прилику да упознам и да сарађујем са хероинама из Асоцијације жена које су увек биле ту када је то било потребно Србији и српском народу. Желим вам пуно успеха у даљем раду и да постојите још много година на велико задовољство свих нас“, поручио је већник Смиљанић.

Током свечаности, Јелица Половина, председница сомборског огранка Асоцијације жена говорила је о историјату Асоцијације, као и о оствареним резултатима у ратном и послератном периоду. Потом је приказана презентација под називом „Волимо те отаџбино наша“ у којој су приказани неки од кључних момената у српској историји и догађаји који су били прекретница у даљем развоју државе и народа.

Целокупну свечаност, увеличали су ученици Музичке школе „Петар Коњовић“ Сомбор, Хор ОШ Никола Тесла „Теслини славуји“ Кљајићево и ученици основних школа Никола Вукичевић и Аврам Мразовић.