У ТОКУ ЈЕ КАМПАЊА „16 ДАНА АКТИВИЗМА ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА“

Галерије савремене уметности Градског музеја осветљена наранџастом бојом, званичном бојом кампање „16 дана активизма против насиља над женама“

Град Сомбор се и ове године прикључио глобалној кампањи „16 дана активизма против насиља над женама“ која се обележава у више од 100 држава света и 1700 организација, са циљем да се подигне свест о присутности насиља и да се предузму акције за сузбијање насиља над женама.

Као део ове иницијативе, организују се догађаји у земљама широм света, као и у Србији, а знаменитости у градовима су осветљене наранџастом бојом, како би се скренула пажња на ово важно питање.

Званична боја кампање је наранџаста, као симбол светле и оптимистичке будућности ослобођене од насиља над женама и девојчицама.Већ неколико година, у оквиру ове кампање осветљени су многи знаменити објекти у свету укључујући пирамиде у Египту, Еmpire State Bilding, седиште Уједињених нација у Сједињеним Америчким Државама, али и објекти у Београду и нашем граду.

У складу са бојом кампање и ове године у Сомбору, наранџастом бојом је осветљена зграда Галерије савремене уметности Градског музеја.

Кампања „16 дана активизма против насиља над женама“ почела је 25.новембра,на Међународни дан борбе против насиља над женама, а завршава се 10.децембра, на међународни дан људских права.

                                                                       Послови информисања и односа са јавношћу