У ТОКУ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПУТА СОМБОР – АПАТИН

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Весић, данас је заједно са градоначелником града Сомбора, Антониом Ратковићем и председницом општине Апатин, Дубравком Кораћ, обишао радове на путу Сомбор – Апатин.

Министар Весић навео је да је деоница пута између Апатина и Сомбора дужине 12 km, те да је у пређашњем периоду реконструисано око 7,5 km пута, а да су тренутно у току радови на последњој деоници у дужини од 4,5 km, као и да ће исти бити готови до средине јула.

„Држава на тај начин показује да улаже и у регионалне путеве, а не само у аутопутеве и брзе саобраћајнице“, навео је министар Весић, те истакао: „Оно што нас чека у блиској будућности то је да ћемо забранити камионима у транзиту да користе регионалне путеве, већ ће само моћи да користе аутопутеве. Такође, чека нас наплата путева првог Б реда за камионе преко 7,5 t, што значи да ћемо битно растеретити локалне и регионалне путеве и на тај начин омогућити да се они не уништавају“.

Између осталог, министар је најавио почетак реконструкције пута Кљајићево – Телечка, за шта је издвојено око 360 милиона динара, као и почетак изградње „смајли“ саобраћајнице на деоници пута Бачки Брег – Наково, који је предвиђен у току 2023. године.

Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, искористио је ову прилику како би се захвалио министру Горану Весићу на посети, те напоменуо да је у протеклом периоду  на територији града Сомбора реализовано много пројеката, као и да ће се у будућности наставити са улагањем у инфраструктурне пројекте, од канализационих и путних, до  развоја и унапређења железничке и водне инфраструктуре.

 „У наредном периоду, поред реконструкције ове деонице државног пута, очекује нас и почетак радова на реконструкцији апатинског моста преко Великог бачког канала, веома битног пројекта за све грађане Сомбора, али и Западнобачког округа. Такође, очекују нас и радови на реконструкцији деонице државног пута од Кљајићева до Телечке, а у току је припрема документације за остале државне путеве који ће бити обновљени у наредним годинама“, истакао је градоначелник Ратковић, те додао: „У току прошле године на територији града Сомбора реконструисано је преко 20 km државних путева и са задовољством могу да кажем да смо са значајнијим обнављањем путне инфраструктуре наставили и у 2023. години“.

Изградња и реконструкција путева од великог је значаја за економски развој Града Сомбора, јер бољи путеви значајно подижу квалитет живота грађана, смањују  трошкове транспорта, подстичу трговину, повећавају безбедност свих учесника у саобраћају и смањују ризик од саобраћајних несрећа.