УСКОРО НОВО РУХО ДЕЧЈЕГ ОДЕЉЕЊА ГРАДСКЕ БИБЛИОТЕКЕ „КАРЛО БИЈЕЛИЦКИ“ СОМБОР

У току су радови на реконструкцији Дечјег одељења Градске библиотеке „Карло Бијелицки“ Сомбор, а исте су данас обишли градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић и чланица Градског већа задужена за област културе и образовања, Анита Стојаков, заједно са директорком ове културне установе, Наташом Туркић.

Градоначелник је овом приликом истакао да је један од примарнијих задатака локалне самоуправе обнављање  културних установа на територији града Сомбора, као и да је циљ тих реконструкција да се пруже што бољи услови, како онима који раде у овим просторијама, тако и најмлађим посетиоцима. 

 „У данашње време, доба дигитализације, угрожене су нам традиционалне библиотеке, те је прави моменат да се окренемо библиотекама, књигама и читању. Библиотеке су срце заједнице и свесни смо колико су битне за развој, пре свега наше деце, за развој језичких способности, концентрације, као и памћења и зато је битно да сви ми заједно дамо свој максимум како бисмо вратили у моду читање и књиге. Сигуран сам да ћемо, заједно са свим запосленима у Градској библиотеци, наставити на томе да радимо и у наредном периоду“, навео је Ратковић.

Радови на реконструкцији Дечјег одељења Градске библиотеке подразумевају адаптацију и санацију крова и фасаде зграде, као и замену дотрајале столарије. За поменуте радове из буџета Града Сомбора издвојено је близу 16,5 милиона динара, док је Покрајинска влада обезбедила нешто више од 13 милиона динара.