У ТОКУ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ ОБЈЕКАТА ЗА ПОТРЕБЕ ПРОШИРЕЊА КАПАЦИТЕТА ВРТИЋА У ГРАДУ

Локална самоуправа ради на уређењу постојећих и изградњи нових објеката за потребе проширења капацитета вртића у граду и насељеним местима. Тим поводом, вртић „Андреј“ у Станишићу, посетила је заменица градоначелника Града Сомбора Љиљана Тица, градска већница за област културе и образовања Анита Стојаков и начелник Одељења за образовање Горан Тодорић, где су у присуству директорице Предшколске установе „Вера Гуцуња“ Снежане Газетић Павошев и сарадника, погледали завршене радове на уређењу овог објекта. У склопу радова на уређењу вртића „Андреј“, замењен је стари систем грејања уградњом новог, еколошки прихватљивијег система централног грејања на гас, чиме ће се повећати економичност самог објекта и смањити загађење простора и околине.
Представници локалне самоуправе су обишли и просторије вртића „Чигра“ у Сомбору, где је урађена санација радних соба, кухиње, холова, мокрих чворова и фасаде. Поред тога, у току су радови на опремању две нове просторије, чиме ће се обезбедити место за још две групе малишана, а самим тим смањити и листе чекања на услуге предшколске установе за наше суграђане.
Тим поводом, заменица градоначелника Љиљана Тица, поручила је да ће Град Сомбор наставити са улагањем и у друге објекте у којима наши најмлађи бораве, стичу нова знања и одрастају.
„Решили смо вишегодишњи проблем грејања у дечијем вртићу „Андреј“ у Станишићу, заменом старог система новим грејањем на гас, а ова инвестиција је износила 1,5 милиона динара. Да водимо рачуна и да су нам приоритет деца и установе образовања, доказује и објекат у Шикари где је комплетно адаптиран унутрашњи простор и где се проширују капацитети, чиме ће се смањити листа чекања за наше најмлађе полазнике што нам је и циљ, а за ове радове смо определили око 3 милиона динара. Овде нећемо стати. Наставићемо да улажемо и у друге објекте како би побољшали услове и подигли квалитет услуга за наше суграђане“, рекла је заменица градоначелника Љиљана Тица.