дец 14

УЧЕНИЦИ ОШ „ИВО ЛОЛА РИБАР“ УЧЕСНИЦИ ПИЛОТ ПРОЈЕКТА „БЕЗБЕДНО НА БИЦИКЛУ“

Мали бициклисти су били успешни на полигону

Мали бициклисти су били успешни на полигону

Агенција  за безбедност саобраћаја  данас је у Сомбору,  у склопу реализације пилот пројекта  „Безбедно на бициклу“,  у ОШ „Иво Лола Рибар“, одржала теоријску  и практичну обуку  на тему безбедног управљања бициклом.

Антонио Ратковић, заменик градоначелнице и председник локалног Савета за безбедност саобраћаја, казао је да је Савет овај пројекат препознао као значајан за реализацију на подручју града Сомбора.

„Сомбор  је међу десет најугроженијих  локалних самоуправа у смислу страдања бициклиста и сматрали смо да ће едукација  деце узраста од седам до 15 година допринети безбеднијем учешћу најмлађих у саобраћају“,  навео је Ратковић који је са Миланом Глумцем, начелником Одељења саобраћајне полиције ПУ Сомбор, присуствовао теоријској и практичној обуци  ученика ОШ „Иво Лола Рибар“.

Предавање је одржао професор београдског Саобраћајног  факултета  др Борис Антић који је деци указао на најчешће опасности  код учешћа бициклиста и посебно деце бициклиста у саобраћају.

Пројектом, који Агенција организује у сарадњи са београдским Саобраћајним факултетом и Бициклистичким савезом Србије,  биће обухваћено  око  1000 деце у десет локалних самоуправа.

                                                                Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација