сеп 20

УДРУЖЕНИМ СРЕДСТВИМА ПОКРАЈИНЕ И ГРАДА УРЕЂУЈЕ СЕ КАНАЛСКА МРЕЖА НА ТЕРИТОРИЈИ СОМБОРА

Урађен је мостић и пропуст на каналу 416 у Жарковцу

Пољопривредно земљиште је природни ресурс којим се Град Сомбор може похвалити, али и ресурс који захтева перманентну бригу и улагање. Полазећи од значаја пољопривредног земљишта Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство ове године је издвојио  бесповратна средства за радове на уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта.

На конкурсу Секретаријата за доделу подстицајних средстава,  сомборској локалној самоуправи одобрена су бесповратна средства у износу од 15.571.000,00 динара, а из градског буџета у исте намене издвојено је 13.317.889,00 динара.

Удруженим средствима Покрајинског секретаријата за пољопривреду и града Сомбора у укупном износу од 28.888.889,00 динара, сходно уговору који је закључен између Покрајинског секретаријата за пољопривреду, града Сомбора и ЈВП „Воде Војводине“, одређена је врста и обим радова.

Уговором је дефинисано да ће се уредити каналска мрежа у катастарским општинама Сомбор, Чонопља, Растина и Риђица, а поступак јавне набавке за извођача радова спровело је  ЈВП „Воде Војводине“  које је,  као најповољнијем извођачу,  посао доделило Водопривредном друштву „Западна Бачка“ у Сомбору.

Радови су отпочели током августа и до сада је урађено измуљавање канала Мостонга и санација пропуста на каналу у Жарковцу, а у току су радови на чишћењу каналске мреже у индустријској зони.

На терену, са надлежнима из ВДП „Западна  Бачка“, били су  чланови Градског већа Дарко Радуловић, задужен за област пољопривреде и заштиту животне средине и Мирко Стригић, задужен за рурални развој.

Измуљавање, односно чишћење канала, биће обављено на укупно  69 километара каналске мреже, а рок за завршетак радова је годину дана.

                                                                Послови информисања и односа са јавношћу

Званична интернет презентација