УКЛАЊАЊЕ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА СА ТЕРИТОРИЈЕ ГРАДА

Члан Градског већа за област пољопривреде Борис Буловић

Члан Градског већа за област пољопривреде Борис Буловић

У току су акције рашчишћавања дивљих депонија у Бачком Моноштору, Бачком Брегу и Дорослову. Вредност ових радова је 5.650.000,00 динара (без ПДВ-а), од чега је путем конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, обезбеђено 1.000.000,00 динара бесповратних средстава, док преостала средства обезбеђује Град. Процењује се да ће се током ових акција уклонити око 3400 метара кубних отпада са нелегалних сметлишта.

Радове на отклањању дивље депоније у Бачком Моноштору обишао је члан Градског већа за област пољопривреде Борис Буловић који је овом приликом апеловао на грађане да смеће одлажу у контејнере који су обезбеђени и постављени у свим насељеним местима на територији Града Сомбора.

„Циљ је да се уклоне све дивље депоније са државног пољопривредног земљишта и да се то земљиште приведе својој намени. Ја би апеловао на све грађане да смеће не одлажу на ове површине, него да га одлажу у контејнере који су обезбеђени у свим месним заједницама, односно свим селима“ рекао је Буловић.

Град је и ове године издвојио значајна средства, како за уклањање дивљих депонија, тако и за мере које ће спречити њихово даље настајање. У складу са тим,  Јавном комуналном предузећу „Чистоћа“, Град је обезбедио контејнере од 5 метара кубних за сва насељена места. Ови контејнери постављају се и празне током целе године, а динамика пражњења је једном недељно. Такође, мештани сеоских месних заједница се за потребе постављања контејнера за одлагање већих количина отпада могу обратити надлежнима у својој месној заједници.