УПРИЛИЧЕН ПРИЈЕМ ВОЛОНТЕРА ЦРВЕНОГ КРСТА СОМБОР КОЈИ СУ ОСВОЈИЛИ ПРВО МЕСТО НА ДРЖАВНОМ ТАКМИЧЕЊУ У РЕАЛИСТИЧНОМ ПРИКАЗУ ПРУЖАЊА ПРВЕ ПОМОЋИ

У  Колегијум сали зграде Жупаније, данас је уприличен пријем за волонтерке Црвеног крста Сомбор, које су освојиле прво место на Државном такмичењу у реалистичном приказу повреда, стања и обољења. Тим поводом, свечани пријем освајачима медаља и првог места уприличили су градоначелник Града Сомбора, Антонио Ратковић, заменица градоначелника, Љиљана Тица, градски већник за област финансија и привреде, Сава Дојић и градска већница за спорт, децу, омладину и здравство, Антонија Нађ Косановић.

Тема овогодишњег такмичења била је „Прва помоћ на јавним манифестацијама“ у којем је  учешће узело петнаест екипа, а најбољи резултат су оствариле представнице Црвеног крста Сомбор у саставу: Милана Симин, Соња Булатовић и Миа Раденковић.

Градоначелник Ратковић је честитао младим волонтеркама на оствареним резултатима, захвалио се на њиховом ангажовању када су хуманитарне активности у питању и пожелео им пуно успеха у даљем животу.

„Пре свега, желим да вам честитам на оствареним резултатима. Град Сомбор је поносан на вас и на сомборски Црвени крст с којим имамо изузетну сарадњу. Чинити добра и хумана дела је нешто најбоље што човек може да учини,  а ви својим ангажовањем управо то и радите и бескрајно смо вам захвални на томе. Желим вам пуно успеха како у даљем раду, тако и у даљем школовању и да останете грађани који ће служити као позитиван пример другима“, рекао је градоначелник Ратковић у току разговора.

Правилником Црвеног крста Србије, екипе су требале на реалистичан начин осмислити и прикажзати замишљену сцену несреће и повређивања, а бодовало се шминкање, осмишљавање сцене и намештање, као и глума током извођења у трајању од 40 минута. Чланови сваке екипе били су подељени на начин да је једна особа била задужена за шминкање, а друга два члана су глумила повреде и стања.